Search for:

Hur produceras hampaolja?

Hampafröoljan har flera industriella användningsområden samt är ett näringsrikt kosttillskott med fantastiska hälsofördelar. Det finns flera sätt att utvinna olja från hampafrön. Extraktionsprocessen beror ofta på den avsedda användningen.

Vad är hampaolja?

du har förmodligen hört mycket om cannabidiol (CBD) och CBD-olja. Men hur är det med hampaolja? är detta samma? Eller är det något annat? Låt oss se.

Hampafröolja är den olja som erhålls genom att pressa hampafrön. Kallpressad, oraffinerad hampaolja är mörk till klar ljusgrön i färgen och har en nötaktig smak. Ju mörkare färg, desto starkare grässmak.

Hampaolja är helt annorlunda än cannabisolja och har inga sinnesförändrande förmågor. Det skiljer sig också från Kapslar med CBD olja Cannabisolja & Hampolja. Olja från blommor, blad och stjälkar av CBD-rik hampa har också hälsofördelar. Allmänt känd som CBD-olja.

frörensning

Att tröska och raka fröna, antingen manuellt eller mekaniskt, är mycket viktigt för att säkerställa att inget växtmaterial fäster vid fröna. Närvaron av botaniska ämnen kan förändra oljans kemiska sammansättning.

oljeutvinning

Extraktionsprocessen kan orsaka skillnader i oljans fysiska och kemiska sammansättning. Skillnader i utvinningsprocesser leder också till förändringar i avkastningsekonomin.

ingrediens

Hampafrön innehåller följande mineraler och hampa näringsämnen.

  • C-vitamin
  • kalciumstål
  • Omega-3 fettsyror
  • gamma-linolensyra
  • arginin
  • magnesium
  • B-vitaminer

Många av dessa näringsämnen bidrar till god hälsa. Hampafrön innehåller betydande mängder järn. Detta hjälper till att förhindra järnbrist eller anemi. Liksom andra oljor och fetter ger hampaolja 9 kcal/g.

Använder hampaolja i köket

Jämfört med andra matoljor har hampaolja låg halt av mättat fett och hög halt av fleromättat fett. Dess relativt låga rökpunkt gör den olämplig för stekning. Det kan dock läggas till sallader och andra måltider. Den används främst som matolja och kosttillskott.

hampoljeeffekt

Fram till nyligen fokuserade de flesta diskussioner om de potentiella terapeutiska effekterna av Cannabis sativa på cannabinoider. Fördelarna med hampafrön och hampaolja (oljan som härrör från hampafrön) är inte välkända.

Några av de potentiella fördelarna med hampaolja kan ses i studier av William Leonard och andra. Hampsfrön superkritisk vätska och etanolextrakt har visat sig inducera frisättningen av antioxidantenzymer i human levercancer. De fann också lägre kolesterol i blodet, förbättrat minne, minskad systemisk inflammation och oxidativ stress, en friskare tarmmikrobiom, förbättrad insulinkänslighet och anti-aging genuttryck hos möss som matades med cannabisdieten.

I försök på människor har hampfröolja visat sig ha positiva effekter på hud, psykiska och neurologiska störningar. Ändå behöver hampafröns effekter på hjärt-kärlsjukdomar fortfarande valideras ytterligare.

rättslig status

FDA slutförde en utvärdering av tre allmänt accepterade säkerhetsmeddelanden för livsmedelsingredienser som härrör från hampafrön: skalade hampafrön, hampfröproteinpulver och hampfröolja. FDA ifrågasatte inte företagets slutsats att användningen av produkten som beskrivs i meddelandet var säker. Därför kan dessa produkter lagligen säljas till människoföda för de ändamål som beskrivs i meddelandet, förutsatt att alla andra krav uppfylls.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required